Chicken Sausages & Sauerkraut

 

Every so often we should change food and savor different things otherwise we will no longer enjoy what we eat and this is not good. A friend told me that there are organic chicken sausages with herbs and without all the bad stuff we can find in most prepared foods. He cooked them for me and they were really good. I went to the supermarket and found excellent cans of sauerkraut and a host of chicken sausages with all sorts of added stuff: apples, mushrooms, spices and many more; after much searching, I found what I was looking for and of different brands. Sauerkraut function as a probiotic, such as lactic acid bacteria and are very good for us. The can contains minimal seasoning and juniper berries. I cooked sauerkraut with a little beer to give them a better flavor, but if you prefer you can also use dry white wine. The alcohol content of beer or wine evaporates it only serves to gives additional flavor.
So I have prepared a Viennese dinner that I really liked and I hope you will like it too.

Chicken Sausages with Sauerkraut
Recipe for 2 or 3 people
1 package of 6 sausages
1 can of 1.2 Lbs of Sauerkraut
5oz. of a good quality beer
½ Tbs of E.V.Olive Oil
some Thime

1 tsp of Turmeric and balck pepper
Sausages-In a pan sauté the sausages in a little olive oil  turmeric powder and ground black pepper. Sprinkle with a little of thyme and cook until they have taken some color.
Sauerkraut-Re-cook sauerkraut over moderate heat for about 15/20 minutes, adding about 5oz. of beer or white wine.
Serve hot along with sausages.
Leftovers, both of cabbage and sausages are good for at least 3 days and will taste better if steamed or heated in the microwave. Avoid using plastic containers in the microwave

Chicken Sausages & Sauercrauts   -  Salcicce e Crauti

Chicken Sausages & Sauerkrauts -Crauti Con Salcicce Di Pollo

Crauti Con Salcicce Di Pollo 

Ogni tanto bisogna cambiare e gustare cose diverse altrimenti il cibo non ci fa più pro e questo non va bene. Un amico mi ha detto che esistono delle salcicce biologiche di pollo con le erbe e senza il budello di maiale, me le ha offerte ed erano veramente buone. Sono andato al supermercato e ho scoperto ottimi crauti in scatola e una miriade di salcicce di pollo con ogni ben di Dio: mele, funghi, spezie e, dopo molto cercare, ho trovato anche quelle che cercavo, ce ne sono più marche. I crauti funzionano come un probiotico, come i fermenti lattici e fanno molto bene. La scatoletta può contenere un minimo di condimento e delle bacche di ginepro. Ho cotto ancora i crauti con ….. di birra per dar loro un miglior sapore, ma se preferite potrete usare altrettanto vino bianco secco.  La birra o il vino banco che occorrono servono solo a dar sapore, il contenuto alcolico evapora.
Così mi son preparato una cenetta Viennese che mi è molto piaciuta e che spero piaccia anche a voi.

 Crauti Con Salcicce Di Pollo

Ricetta per 2 o 3 persone

1 pacchetto di 6 salcicce
1 scatoletta di crauti da 810 g.
100 g di Birra o Vin Bianco
½ cucchiaio d’olio E.O.
un pizzico di timo
1 cucchiaio da tè di Curcuma e Pepe Nero
Salcicce- In una padella antiaderente fate saltare le salcicce in un poco d’olio d’oliva al quale avrete aggiunto un cucchiaio da tè di Curcuma in polvere e pepe nero macinato. Cospargete un po’ di timo e fate cuocere finche non hanno preso colore.
Crauti-Ricuocete i crauti a fuoco moderato per circa 20 minuti aggiungendo circa 100g. di birra o vino bianco.
Servire caldo insieme alle salcicce.
Gli avanzi, sia del cavolo che delle salcicce sono ottimi per almeno 3 giorni e saranno meglio se li riscaldate al vapore o nel microonda. Evitate di usare recipienti di plastica nel microonda.

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