Penne Strascicate with Black Kale

Black Kale belongs to the family of cruciferous vegetables and is an anticancer ingredient.

It is ideal to eat different types of raw cabbage, but one can not eat the same thing three times a day! Food must be appetizing to be digested and assimilated well and this recipe is an alternative especially appetizing, nutritious and good. Turmeric is one of the must efficient enemies of Cancer and black pepper multiply by 10 its power.

Serves 4  

10 oz. Black Kale
2 cups water
Salt

1 pound of Whole Wheat Penne
6 Tbs. of E.V. Olive Oil
2 oz. of black baked flavored olives, pitted and grossly chopped
3 cloves of garlic
Freshly ground black pepper
1 tsp. of Turmeric Powder
6 Tbs. of grated Parmigiano-Reggiano

Clean the cabbage leaves by removing the ribs-put cold water in a saucepan, add salt and cabbage and cook until Kale’s wrinkles are a little ‘stretches (7-8 minutes). When cooked, remove from heat – drain keeping the kale’s water that contains most of the nutrients- set aside.

When you are ready to cook the recipe:
• Place water for the pasta on the fire, add salt and when it begins to boil, put in the pasta, stir until it boil again. Before the pasta is cooked cabbage will be ready.
• In a large skillet (big enough to add the penne) put: olive oil, whole garlic cloves, but slightly squashed, the chopped olives and the Turmeric- when it begins to sizzle, add the coarsely chopped cabbage and cook, stirring constantly for 3 minutes; then add the kale’s cooking water and cook 3 additional minutes.

At this point you may remove the garlic.

When the Penne are cooked, drain, keeping some of the Pasta’s water and pour into the skillet with the cabbage. Cook stirring for 2 or 3 more minutes and adding some of the pasta’s water if needed, then turn off the heat; sprinkle with Parmigiano-Reggiano cheese, stir well again and serve hot.

Penne

Penne Strascicate with Black Kale

Penne Rigate strascicate col Cavolo Nero  

Il Cavolo Nero fa parte della famiglia delle Crucifere ed è una verdura Anticancro.

L’ideale è mangiare diversi tipi di cavolo crudo, ma non si può mangiare la stessa cosa tre volte al giorno! Il cibo deve anche essere appetitoso per essere digerito e assimilato bene e questa ricetta è un’alternativa appetitosa, nutriente e buona.  La Curcuma è uno dei maggiori nemici del cancro e il pepe nero moltiplica per 10 il suo potere anticancro.  

Ricetta per 4 persone  

300 g. di Cavolo Nero
½ litro acqua
Sale
450 g. di penne di pasta integrale
6 Cucchiai da minestra d’Olio E. d’oliva
60 g. d’olive nere insaporite-denocciolate e spezzettate
3 spicchi d’aglio
Pepe Nero macinato di fresco
1 cucchiaino da tè di Curcuma in polvere
6 cucchiai da minestra di Parmigiano-Reggiano grattato.  

Pulire le foglie del cavolo eliminando le costole- mettete l’acqua fredda in un tegame, salatela, aggiungete il cavolo e fatelo cuocere finche` le grinze si sono un po’ distese (7-8 minuti). Quando è cotto, toglietelo dal fuoco e scolatelo senza gettare l’acqua di cottura che contiene gran parte del nutrimento – mettete da parte.

Quando siete pronti per preparare la ricetta:

  • Mettete a bollire l’acqua per la pasta, il sale, quando avrà preso il bollore mettete la pasta. Prima che la pasta sia cotta il cavolo sarà pronto.
  • Mettete in una padella capiente (che possa contenere anche la pasta) l’olio, gli spicchi d’aglio interi, ma leggermente spiaccicati, le olive spezzettate e la Curcuma – quando comincia a soffriggere aggiungete il cavolo tagliato grossolanamente e fate cuocere girando continuamente per 3 minuti, poi aggiungete l’acqua di cottura e fate ancora cuocere 3 minuti circa.

Quando le penne saranno cotte, scolatele serbando un po’ dell’acqua di cottura e versatele nella padella insieme al cavolo nero. Strascicatele per 2 o 3 minuti girando bene e continuamente. Quindi spegnete il fuoco, spolverate di Parmigiano–Reggiano, girate bene ancora e servite calde

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